Autóklíma ellenőrzése nyaralás előtt

autóklíma töltés

Ellenőriztessük az autóklímát a nyaralás előtt! A statisztikák szerint nyáron a magyar emberek  többsége leginkább autóval indul útra nyaralni. Közülük azonban sajnos csak kevesen gondolják úgy, hogy egy hosszabb utazás előtt bizony szakemberrel ellenőriztetni kellene az autót.

Ha ezt megtennék, sokan sok kellemetlenségtől kímélnék meg magukat.

Az autót célszerű szakszervizben felkészíteni a nyári utazásra. Minden esetben ellenőriztessük a motor, a fékek, a gumiabroncsok, a futómű, valamint természetesen az autóklíma állapotát. Az előbbire többen gondolnak, de az autóklímát még sokan sokszor kifelejtik az ellenőrizendők listájáról, ezért fontos hangsúlyozni ennek rendkívüli fontosságát. Az autóklíma töltés 2-3 évente aktuális.

Sok ember még nyáron sem használja rendszeresen az autóklímát, mert 28-30 fokban még nem igénylik a hűtést az autóban sem. Azonban ha nyaralni mennek, egyrészt sokkal hosszabb időt töltenek autóban az utazás során, másrészt rendszerint a hőmérséklet is melegebb, elérheti akár a 37-38 fokot is, de Európa legdélebbi pontjain még a 40 fok sem ritka.

Nem gondolnánk, de az elhanyagolása bizony számos veszélyt rejt magában. Sajnos nagyon sokan még az éves kötelező karbantartást sem végzik el, pedig az autóklíma tisztítás és karbantartás nagyon fontos! Minden évben szükség lenne a pollenszűrű cseréjére és a fertőtlenítésre, a teljes rendszer tisztítására. Az autóklímát minden szezon előtt ellenőriztetni, tisztíttatni, szükség esetén feltölteni kell. Fontos, hogy rendszeresen pótoljuk az olaja is, és szakemberrel tisztíttassuk ki az autó klímarendszerét. A hűtőfok csökkenése mindig a legrosszabbkor jön, a legnagyobb melegben a legbosszantóbb, legkellemetlenebb. A nem tisztított klíma rendszer ráadásul légzőszervi megbetegedést okozhat, ami a kisgyermekek esetében még veszélyesebb.

Amennyiben nem használják a légkondicionálót, márpedig itt Magyarországon télen ez elég ritka, akkor a hűtőközeg  (klímagáz) nem áramlik a rendszerben, így különböző tömítések kiszáradnak, repedeznek, ezért a hűtőközeg fokozatosan elszivárog a rendszerből, amely az autóklíma hatékonyságát fokozatosan csökkenti, majd egy idő után már nem tudja a levegőt lehűteni.

A pollenszűrű cseréje 5000-8000 kilóméterenként szükséges. Ha a pollenszűrő eltömődik, akkor már nem képes átereszteni a kívánt levegő mennyiségét, ami elsősorban a hűtés hatékonyságát csökkenti, de a koszos szűrőben allergiát, és légzőszervi megbetegségeket okozó gombák és baktériumok is megtelepedhetnek.

A klímarendszer tisztítása és karbantartása szakmai tudást és professzionális gépeket igényel. Kérjen időpontot, és szervizautónk, a mozgóklímás helyben, bárhol megoldja az összes folyamatot.

-autóklíma töltés

-autóklíma tisztítás

-autóklíma karbantartás

Hívjon még ma:

06305084617

autóklíma töltés
mozgóklímás
Menü
Call Now ButtonHívás most